Mini-Elfstedentocht ten bate van Stichting Hartekind

Schaats mee voor Stichting Hartekind tijdens de Mini-Elfstedentocht op de Goudse IJsbaan!

woensdag 10 januari, 13:30 - 17:00

Op woensdag 10 januari 2018 organiseren we, in samenwerking met Sport•Gouda en Brede School Gouda, een Mini-elfstedentocht voor kinderen. De opbrengst van de tocht gaat naar Stichting Hartekind, een stichting die zich inzet voor kinderen met een hartafwijking.

Ook jij kunt je steentje hieraan bijdragen en een medaille verdienen! Kom op woensdag 10 januari tussen 13.30 tot 17.00 uur naar de Goudse IJsbaan en schaats ook mee! 

Meedoen is heel simpel: naast de entree voor de ijsbaan koop je voor € 2,50 een stempelkaart en kies jouw uitdaging (11, 22, 33 of 44 rondjes). Totaal laat je 11 stempels zetten en dus kun je kiezen om elke 1e, 2e, 3e of 4e ronde een stempel te laten zetten. Als je stempelkaart vol is en je tocht tot een goed einde is gebracht ontvang je een mooie medaille, deze zijn door Brede School Gouda beschikbaar gesteld!

De complete opbrengst van de stempelkaarten komt ten goede van Stichting Hartekind. Deze opbrengst wordt verdubbeld door de organisatie van de Goudse IJsbaan! Dus als je mee schaatst, gaat er totaal € 5,- naar Stichting Hartekind.

Programma

Om 13.30 uur wordt de Mini-elfstedentocht officieel geopend door Kinderburgemeester Romaissa Magouh. Schaatsen kan de hele middag tot 17.00 uur. We verwachten dat je ongeveer een uur schaatst als je meedoet aan de Mini-elfstedentocht, dus je kunt ook later in de middag aan je tocht beginnen!

Over Stichting Hartekind

Dagelijks worden er in Nederland 4 kinderen geboren met een hartafwijking. Dagelijks krijgen er 3 kinderen een openhartoperatie om te kunnen overleven en helaas overlijdt er in Nederland nog elke 2 dagen een kind aan de gevolgen van een hartafwijking. 

Stichting Hartekind wil door middel van het financieren van wetenschappelijk onderzoek de overlevingskansen en dagelijkse kwaliteit van leven van deze 25.000 hartekinderen verbeteren, zodat ze gewoon kind kunnen zijn, met als motto: "Kind zijn, hart nodig!"

Over de alternatieve elfstedentocht Weissensee

Al jaren wordt de alternatieve elfstedentocht op de prachtige Weissensee gereden. Op vrijdag 26 januari 2018 wordt deze wederom gereden en Stichting Hartekind is één van de 5 goede doelen die hier haar naam aan mag verbinden om sponsorgeld op te halen voor onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen. Rogier Zandijk van Sport•Gouda schaatst mee op de Weissensee voor dit goede doel en wil hiermee zoveel mogelijk geld ophalen voor deze geweldige stichting.

Er wordt geschaatst voor het VELOCITY onderzoek, een onderzoek met 4D MRI techniek om afwijkingen in de efficiëntie van het hart bij kinderen met een aangeboren hartafwijking in een zo vroeg mogelijk stadium op te sporen en te behandelen. Hiermee kunnen complicaties zoals hartfalen en ritmestoornissen hopelijk in de toekomst voorkomen worden.


Hartekind_Logo_Cmyk