Duurzaamheid

De Goudse IJsbaan zet zich hard in om de ijsbaan zo duurzaam mogelijk te realiseren.

Lees hier onze infographic: verduurzamen, hier krijgen wij energie van!
Lees hier onze MVO verklaring GIJB 2023 2024


Er wordt alleen gewerkt met leveranciers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben en zich inzetten om de ecological footprint te reduceren door middel van o.a. CO2-compensatie en het gebruik van duurzame materialen. Aan de hand van de pijlers van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen wordt belicht hoe de Goudse IJsbaan hieraan bijdraagt.


People
- Met het wegblijven van natuurijs zorgt de Goudse IJsbaan ervoor dat schaatsen als cultureel erfgoed wordt behouden.
- Bewegen is gezond! De Goudse IJsbaan stimuleert dit o.a. door het organiseren van de Brede school Schaatsweek en het faciliteren van schaatsclinics.
- Met acties voor Voedselbank Gouda en de Rotterdampas geven we minderbedeelden de kans om te komen schaatsen.
- De ijsbaan verschaft werkgelegenheid aan 60 medewerkers, stagiaires en studenten van het MBO Rijnland (Veiligheid en Sportopleiding)
- De ijsbaan komt tot stand in samenwerking met maatschappelijke organisaties zoals de KNSB, Brede school Gouda, Sport.Gouda en SC Gouda.
- De Goudse IJsbaan is het middelpunt van de winterevenementen in Gouda en stimuleert daarmee de sociale cohesie in de stad.

Planet
- Onze ijsleverancier IceWorld B.V. gebruikt energiebesparende materialen, hergebruikt materialen, maakt gebruik van biologisch afbreekbare vriesvloeistof én zorgt voor 100% CO2-compensatie door middel van het aanplanten van mangroven in Myanmar.
- We oriënteren ons op alle lopende innovaties op het gebied van energievoorziening.
- De ijsbaan wordt gekoeld door 100% groene stroom via Gemeente Gouda. De aggregaten worden alleen in het geval van nood ingezet.
- 60% van de leveranciers komt uit Gouda of uit de regio.


Profit
- De Goudse IJsbaan is goed voor de economie van de hele stad. Uit het bezoekersonderzoek blijkt dat 34% een bezoek aan de ijsbaan combineert met shoppen en nog eens 10% bezoekt omliggende horeca.
- Het grootste gedeelte van de opbrengsten wordt gebruikt voor verdere optimalisatie van de Goudse IJsbaan.
- De Goudse IJsbaan werkt samen met Stadmarketing Gouda om zoveel mogelijk mensen te stimuleren een bezoek aan Gouda te brengen.
- De ijsbaan geeft sponsors een podium om zichzelf te presenteren aan het grote publiek.

Bekijk alle sponsoren