Duurzaamheid

Vanaf 20 december dagelijks geopend van 09:00 tot 23:00 uur!

De Goudse IJsbaan zet zich hard in om de ijsbaan zo duurzaam mogelijk te realiseren.


Lees hier onze infographic: verduurzamen, hier krijgen wij energie van!
Lees hier onze MVO-verklaring


Er wordt alleen gewerkt met leveranciers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben en zich inzetten om de ecological footprint te reduceren door middel van o.a. CO2-compensatie en het gebruik van duurzame materialen. Aan de hand van de pijlers van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen wordt belicht hoe de Goudse IJsbaan hieraan bijdraagt.


People

- Met het wegblijven van natuurijs zorgt de Goudse IJsbaan ervoor dat schaatsen als cultureel erfgoed wordt behouden.

- Bewegen is gezond! De Goudse IJsbaan stimuleert dit o.a. door het organiseren van de Brede school Schaatsweek en het faciliteren van schaatsclinics.

- Met acties voor Voedselbank Gouda en de Rotterdampas geven we minderbedeelden de kans om te komen schaatsen.

- De ijsbaan verschaft werkgelegenheid aan 60 medewerkers, stagiaires en studenten van het MBO Rijnland (Veiligheid en Sportopleiding)

- De ijsbaan komt tot stand in samenwerking met maatschappelijke organisaties zoals de KNSB, Brede school Gouda, Sport.Gouda en SC Gouda.

- De Goudse IJsbaan is het middelpunt van de winterevenementen in Gouda en stimuleert daarmee de sociale cohesie in de stad.Planet

- Onze ijsleverancier IceWorld B.V. gebruikt energiebesparende materialen, hergebruikt materialen, maakt gebruik van biologisch afbreekbare vriesvloeistof én zorgt voor 100% CO2-compensatie door middel van het aanplanten van mangroven in Myanmar.

- We oriënteren ons op alle lopende innovaties op het gebied van energievoorziening.

- De ijsbaan wordt gekoeld door 100% groene stroom via Gemeente Gouda. De aggregaten worden alleen in het geval van nood ingezet.

- 60% van de leveranciers komt uit Gouda of uit de regio.


Profit

- De Goudse IJsbaan is goed voor de economie van de hele stad. Uit het bezoekersonderzoek blijkt dat 34% een bezoek aan de ijsbaan combineert met shoppen en nog eens 10% bezoekt omliggende horeca.

- Het grootste gedeelte van de opbrengsten wordt gebruikt voor verdere optimalisatie van de Goudse IJsbaan.

- De Goudse IJsbaan werkt samen met Stadmarketing Gouda om zoveel mogelijk mensen te stimuleren een bezoek aan Gouda te brengen.

- De ijsbaan geeft sponsors een podium om zichzelf te presenteren aan het grote publiek.

Bekijk alle sponsoren