Woensdag- en zondagavond: Noren-avond!

Speciaal voor alle liefhebbers kan er van woensdag 20 december tot en met zondag 14 januari elke woensdag- en zondagavond tussen 20.00 en 23.00 uur op noren geschaatst worden op de Goudse IJsbaan rondom het stadhuis.

Een ronde ijsbaan vraagt natuurlijk om schaatsen op noren. Het is echter niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. “Het is uiteindelijk geen professionele 400 meter baan en er kan dus ook niet op volle snelheid door bochten geschaatst worden. Daarnaast is het zowel voor het waarborgen van de kwaliteit van het ijs als voor de veiligheid van de bezoekers niet mogelijk om altijd noren toe te staan op de baan. Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker met zoveel kleine kinderen op de baan,” aldus Remko van der Hammen.


Door speciale noren-avonden in te stellen, hoopt de organisatie iedereen tegemoet te komen om op een leuke en veilige manier te komen schaatsen op de Goudse IJsbaan rondom het stadhuis. De verwachting is dat veel schaatsliefhebbers hun noren uit het vet zullen halen en het gedroomde rondje rond het stadhuis komen schaatsen. 


Houd er wel rekening mee dat er in de schaatsverhuur geen noren worden verhuurd.


Tijdens de noren-avonden mag er ook met overige schaatsen worden geschaatst.