Gouwekerk geeft stokje door aan Markt

De laatste week van de Goudse IJsbaan in de Gouwekerk is inmiddels in gegaan. Zondag 16 december is de ijsbaan in de gotische kerk voor de laatste keer te betreden. Schaatsliefhebbers uit Gouda en omstreken hoeven zich echter geen zorgen te maken. Vanaf woensdag 19 december ligt de Goudse IJsbaan net als vorig jaar weer bijna 4 weken rondom het oude stadhuis.

Groot succes
De ijsbaan in de Gouwekerk bleek een schot in de roos. Niet alleen schaatsers kwamen van heinde en verre om van deze bijzondere ijsbaan te genieten. Ook veel geïnteresseerde Gouwenaars en fotografen wisten hun weg te vinden. “Het plaatje van de ijsbaan in een uitgelichte kerk was nog mooier dan we hadden kunnen dromen,” aldus een trotse Remko van der Hammen, directeur van Grand Canyon Bedrijfs- en Publieksevents. De ijsbaan trok niet voor niets landelijke en zelfs internationale media-aandacht. “Geweldig dat we de Gouwekerk samen met White House Development en Kruim op deze manier in de kijker hebben kunnen zetten.” 


IJsbaan rondom het stadhuis neemt stokje over
De Gouwekerk sluit 16 december voor onbepaalde tijd haar deuren. Achteroverleunen kan de organisatie van de Goudse IJsbaan nog niet, want het volgende grote evenement staat gelijk voor de deur. Vanaf zondag zal er weer hard worden gewerkt om de Goudse IJsbaan rondom het stadhuis wederom te realiseren. “Een gigantisch project om in 3 dagen op te bouwen, maar woensdagochtend 19 december om 08.00 uur is de baan weer klaar voor 26 dagen ijspret,” licht Van der Hammen toe. “We kunnen niet wachten tot het weer zover is. Dit is het project waar ons Goudse hart sneller van gaat kloppen en waar ik elke dag blij van wakker word.”


Programma
De agenda van de Goudse IJsbaan rondom het stadhuis is weer goed gevuld. Met uiteraard de Brede School Schaatsweek, schaatsclinics i.s.m. Sport.Gouda en SC Gouda en elke vrijdagavond Rabobank Discoschaatsen. Verder zijn de Noren-avonden na het succes van vorig jaar verder uitgebreid. Dit jaar mag iedereen op zondag t/m donderdag vanaf 20.00 uur het ijs op met zijn of haar noren. Het volledige programma is te vinden op www.goudseijsbaan.nl.


IJSTIJD!
Vele tijdelijke ijsbanen, waaronder de Goudse IJsbaan, vormden sinds 2011 het collectief van IJSTIJD! De naam staat vanaf nu voor een veel breder initiatief, bedoeld om meer jeugd vaker op het ijs te krijgen. De eerste stap is om komend jaar 250.000 kinderen via het schoolschaatsen op een leuke manier kennis te laten maken met de sport. IJSTIJD! is een initiatief van de KNSB, de Vereniging Kunstijsbanen Nederland, Rabobank en KPN.
Op woensdag 2 januari wordt op de Goudse IJsbaan het IJSTIJD! Festival georganiseerd. Op en rond de ijsbaan is dan van alles te beleven, voor jong en oud. Een dag vol verrassende activiteiten waaronder de IJSTIJD! Schaatssprong, de Croky IJspret Cup en 100% NL Freestyle Ice Skating Tour.

Schaatsen In De Gouwekerk