Goudse IJsbaan wederom onderdeel van IJSTIJD! van de KNSB

“IJSTIJD! Schaatsen in jouw buurt” is een initiatief van de KNSB, waarbij de tijdelijke kunstijsbanen in dorps- en stadscentra door het hele land IJSTIJD! vormen. Het voortbestaan van tijdelijke ijsbanen in stadscentra en op dorpspleinen vindt de KNSB belangrijk, omdat de jeugd hier op een laagdrempelige manier kennis maakt met schaatsen.

Ondersteuning van dertig banen 
In Nederland leren kinderen lopen, fietsen en zwemmen. Maar zij horen natuurlijk ook te leren schaatsen, dat zit immers in ons DNA. Omdat je nooit zeker weet of er natuurijs komt, bundelt de KNSB komende winter dertig banen in IJSTIJD! om samen met landelijke partners het schaatsen bij de jeugd te promoten. De schaatsbond wil zo ook de samenwerking stimuleren tussen initiatiefnemers van deze ijsbanen en de lokale schaatsvereniging of een 400meter-baan.  


IJSTIJD! Winterspelen 
Bijzonder is de terugkeer van de IJSTIJD! Winterspelen in 2018. In het vorige olympische seizoen streden 20 IJSTIJD!-steden om de winst tijdens een uitgebreid ochtendprogramma voor de jeugd op De Coolste Baan van Nederland in het Olympisch Stadion van Amsterdam. Op zaterdag 3 februari 2018 worden op dezelfde unieke locatie de hele dag de IJSTIJD! Winterspelen gehouden. Zo’n 30 jeugdteams meten zich aan elkaar op diverse schaatsonderdelen. Via de lokale tijdelijke ijsbanen kunnen kinderen in de leeftijd van 10-14 jaar zich kwalificeren voor het team van zijn of haar stad of dorp. Meer informatie over de IJSTIJD! Winterspelen is te vinden op schaatsen.nl/ijstijd. 


Partners 
KPN is, als mede-initiatiefnemer van IJSTIJD! en hoofdsponsor van de schaatsbond, wederom partner van IJSTIJD! Zij biedt onder meer clinics van de KPN Junior Schaatsclub met Barbara de Loor als ambassadeur. Croky participeert voor het tweede jaar in IJSTIJD! Het bekende chipsmerk organiseert de Croky Challenge, lokale wedstrijdjes met icebikes, en activaties rond het schaatsen. De KNSB verwelkomt 100% NL als nieuwe mediapartner. De radiozender met de muziek van Nederland, ondersteunt het initiatief via radiospots en zal de samenwerking kracht bijzetten met leuke activaties langs diverse banen.  


IJSTIJD! zorgt voor schaatsplezier 
De KNSB verwacht circa 2 miljoen bezoekers op deze banen, onder wie zo’n 200 duizend schoolschaatsers. Piet Geurts, Directeur-Bestuurder KNSB: “IJSTIJD! is een podium waarmee de KNSB iedereen wil laten ontdekken hoe leuk schaatsen is, het sluit aan op onze visie ‘Van podium tot podium’. De KNSB waardeert de samenwerking met de lokale banen. Juist omdat er geen garantie is op natuurijs, is het voor kinderen belangrijk om hun eerste slagen op het ijs in de buurt te kunnen maken. Samen met onze partners, de enthousiaste ijsbaanorganisaties en de betrokken KNSB-verenigingen worden er allerlei activiteiten georganiseerd op en rond deze tijdelijke banen. IJSTIJD! is een prachtige opstap om daarna door te gaan met schaatsen.”

Collectief-Beeldmerk-2017