Goudse IJsbaan maakt vliegende start!

De Goudse IJsbaan heeft een vliegende start gemaakt na de opening op woensdag 20 december. In de eerste week kwamen al bijna 2000 basisschoolleerlingen een rondje rond het Stadhuis schaatsen. En dat waren alleen nog maar de ochtenden! Inmiddels zijn al vele schaatsliefhebbers gevolgd. Tijdens beide kerstdagen kwamen bezoekers van heinde en verre voor een paar uurtjes Goudse ijspret!

Brede School Schaatsweek
De Goudse IJsbaan werd traditioneel afgetrapt door de Brede School Schaatsweek. Maar liefst 2000 leerlingen van Brede School Gouda gingen het ijs op voor een uurtje ijspret en om kennis te maken met de schaatssport. Omdat er helaas steeds minder natuurijs in Nederland is, is dit de perfecte gelegenheid voor kinderen om te leren schaatsen. 


Norenavonden
Op woensdag- en zondagavond waren de eerste norenavonden een daverend succes. Er zijn genoeg schaatsfans in Gouda en omstreken die hun noren al jaren niet uit het vet hebben gehaald. Nu kan er eindelijk dichtbij huis op noren geschaatst worden en daar werd volop gebruik van gemaakt!


Kaarslicht & Kerst
Op zaterdag volgde Schaatsen bij Kaarslicht. Rondom de ijsbaan brandden tientallen kaarsjes om nog meer sfeer te creëren. De perfecte aftrap voor de Kerstdagen! 
Op Eerste en Tweede Kerstdag kwamen veel schaatsliefhebbers van heinde en verre naar de Goudse IJsbaan. Wat een overweldigend succes! De ijsbaan was van begin tot eind gevuld en ook in Grand Café Koek & Zopie was het beregezellig!


Komende week
Deze en komende week is er ook weer genoeg te doen op en rond de Goudse IJsbaan. Vergeet je bijvoorbeeld niet op te geven voor de Clinics van SC Gouda of doe mee met de selectie voor de IJSTIJD! Winterspelen op donderdagavond tussen 17.00 en 18.00 uur. Op vrijdagavond is er uiteraard weer Discoschaatsen met DJ Max Wallin', mede mogelijk gemaakt door Rabobank Gouwestreek. Naast al deze activiteiten kun je natuurlijk ook gewoon elke dag komen schaatsen. We zijn elke dag open! De exacte openingstijden vind je hier.