Gijs de IJsbeer naar Open KPN NK Mascotteschaatsen in Thialf

De geliefde mascotte van de Goudse IJsbaan, Gijs de IJsbeer, zal aanstaande zondag deelnemen aan het eerste Open KPN NK Mascotteschaatsen in Thialf. Tijdens dit spannende NK nemen mascottes uit het hele land het tegen elkaar op in een doldwaze afvalrace op de ijsbaan.

Tijdens het KPN NK Allround & Sprint, op zondag 27 januari, is Thialf in de dweilpauzes het decor van het eerste Open KPN NK Mascottenschaatsen. Alle mascottes, van Eredivisieclubs tot dierentuinen, zijn uitgenodigd om het tegen elkaar op te nemen. Ook onze Gijs zal dus van de partij zijn en daarom roepen we alle Goudse IJsbaan fans die zondag in Thialf zijn op om Gijs met hart en ziel aan te moedigen!

De deelnemers leggen een bochtig parcours af in heats van vier mascottes tegelijk, bepaald door middel van loting. Het is een knock-out race waarbij alleen de eerste doorgaat naar de volgende ronde. In de laatste dweilpauze is de grote finale. De winnaar gaat naar huis met de felbegeerde trofee.

"Tijdens de Coolste Baan van Nederland in het Olympisch Stadion hebben we al voorzichtig getest of mascotteschaatsen interessant is om naar te kijken", vertelt Mark Versteegen, directeur sponsoring van KPN, over dit initiatief. "Het blijkt ontzettend grappig te zijn, zeker met een goed parcours, commentator en muzikale omlijsting. Ik kijk er dan ook naar uit om deze winter het Open KPN NK Mascotteschaatsen te mogen organiseren."